بهترین تکنیک های ایده پردازی

دسته‌بندی نشده 04 اکتبر 2023
تکنیک ایده پردازی

موفقیت های شغلی با ایده های بکر و منحصر به فرد به وجود می آیند. کسب و کاری که حرفی نو برای گفتن نداشته باشد، در بین رقبا گم می شود و از منظر مخاطبان دور می ماند. در این مقاله قصد داریم به ارائه و معرفی تکنیک ایده پردازی کارآفرینی بپردازیم. اگر قصد تحول کسب و کار خود را دارید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

روش و تکنیک ایده پردازی کسب و کار چرا مهم است؟

موفقیت در هر شغلی، بستگی به توانایی های منحصر به فرد و خلاقیت شما دارد. ایده پردازی کسب و کار و ارائه راهکارهای تازه و جدید، همان چیزی است که افراد را در یک محیط کاری از همکاران خود متمایز می‌ کند و آنها را به بهترین و شاخص ترین فرد در آن حرفه تبدیل می کند.

اجرای ایده ‌پردازی چه برای یک فرد چه برای یک کسب ‌و کار هیچ وقت کار آسانی نیست و الزاما همه ایده‌ ها به راه‌حل ‌های نوآورانه و خلاقانه ختم نخواهند شد. به خاطر داشته باشید باید از بین ایده‌ ها، مواردی را انتخاب کنید که امکان عملی کردن آنها وجود دارد و پتانسیل ایجاد تغییر در آنها دیده می ‌شود. در ادامه به معرفی 6 تکنیک ایده پردازی کارآفرینی خواهیم پرداخت که در مسیر راه اندازی یک کسب و کار می تواند به شما کمک زیادی کند.

ایده ‌پردازی چیست؟

تکنیک ایده پردازی

این کلمه به معنای فرایند ایجاد و توسعه مفاهیم انتزاعی، حقیقی یا بصری جدید و متفاوت است. به عبارت ساده ‌تر می توان گفت  ایده‌پردازی کسب و کار فرآیندی است که نیاز به یافتن راه‌حل‌ های جدید برای مشکلات عملی در همه زمینه ‌های کاری را رفع می ‌کند.

کسب و کارهای موجود از این روش برای پیدا کردن راهکارهای حل چالش ‌های سخت و صعب استفاده می ‌کنند. فرآیند ایده پردازی اقدامات مختلفی همچون رسیدن به ایده‌ های مختلف در بحث گروهی، انتخاب بهترین ایده یا ایده ‌ها، برنامه ‌ریزی برای اجرای ایده و در نهایت عملی کردن آن ایده را در بر می گیرد. هر ایده می تواند ملموس، به معنای  چیزی که می توان آن را لمس کرد یا قابل مشاهده است، یا نامحسوس مانند مفاهیم فرهنگی یا نمادین باشد.

ساده ترین تکنیک ایده پردازی کسب و کار

در جلسات ایده پردازی بر خلاف باور عامله، اتفاق غیر طبیعی و خارق العاده ای نمی افتد، بلکه گاهی با استفاده از ساده ترین تکنیک ایده پردازی کسب و کار می توان به نتایجی درخشان دست یافت. جلسات ایده نه تنها به پیدا کردن راهکار برای حل مسائل به‌ صورت کاملا جدی می پردازند، بلکه شور و هیجان و انرژی خاصی نیز می سازند که حاصل به ‌کارگیری همین تکنیک ‌های جذاب است.

روش 5W+H

اولین تکنیک ایده پردازی کارآفرینی که به آن می پردازیم روش 5 استW+H که یکی از موثرترین ها برای زمانی به شمار می رود که ذهنتان خالی از هر ایده تازه ای است. در این شرایط، باید سوالات اساسی و بنیادین را هنگام فکر کردن در مورد یک موضوع خاص از خود بپرسید. سوالاتی از این قبیل: چه‌کسی(Who) ، چه ‌چیزی  (What)، کجا(Where) ، چه زمانی (When)، چرا(Why) ، و چگونه(How) ؟

اگر در رابطه با هر  موضوعی، به هر کدام از این سؤالات پاسخ دهید، می‌ توانید یک قدم به حل مشکل خود نزدیک شوید. این پاسخ ‌ها مغز شما را مجبور به بررسی مجدد کل موضوع می ‌کنند و زاویه جدیدی برای نگاه عمیق ‌تر به مشکل به شما می ‌بخشد.

گوش دادن به دیگران

به قول معرف هر سری یک فکری داد و نباید از آن غافل بود. وقتی برای استفاده از تکنیک ایده پردازی کارآفرینی اقدام می کنید، قرار نیست در اتاق فکر کسی ایده ای ناب را عنوان کند و همان را انتخاب کنید. پروسه ایده پردازی، با هم اندیشی و بررسی ایده های مختلف و در نهایت تجمیع و تلفیق آنها در قالب ایده ای ناب و خلاقانه صورت می گیرد. گاهی کافی است که کمی گوش دادن به دیگران را تمرین کنید تا ببینید مخاطب هدف در مورد یک موضوع خاص چه حرفی برای گفتن دارد. برای این تعامل با مخاطب، می توانید از شبکه های اجتماعی استفاده کنید.  

طوفان فکری

دیگر تکنیک ایده پردازی کارآفرینی که در سراسر جهان شناخته شده است و از آن استفاده می شود طوفان فکری است. چه‌ چیزی باعث شده این روش به تکنیکی عالی برای ایده پردازی تبدیل شود؟ اتفاقی که در جلسات ایده مورد توجه است اسن است که هیچ ‌کس به‌خاطر پیشنهاد یک ایده به ‌ظاهر احمقانه مورد تمسخر قرار نمی‌ گیرد.

هیچ درست و غلطی در این جلسات وجود ندارد. شما تنها کافی است اولین چیزی را که به ذهن‌ تان می ‌رسدرا بیان کنید. پس از یک جلسه طوفان فکری، تمام پیشنهادها را مورد بررسی قرار می گیرند و مواردی که بیشترینن پتانسیل برای اجرا را دارا هستند، انتخاب می شوند.

ایفای نقش

یاد بگیرید با کفش دیگران راه بروید! کار آسانی نیست اما گاهی تنها راه شکستن شدهای ذهنی و دستیابی به ایده های درخشان همین است. از زاویه دید دیگران به موضوع بنگرید و نقاط ضعف و قوت آن را مورد بررسی قرار دهید. این تکنیک ایده پردازی کارآفرینی در مدت زمان کم به نتیجه نمی رسد اما با گذشت زمان و تلاش کردن بیشتر، اغلب منجر به نتایج جالب و خلق ایده ‌های خلاقانه می ‌شود.

نقشه ذهنی

خلق و ایجاد نقشه ذهنی یک تکنیک ایده ‌پردازی کسب و کار دیگر است که در مواردی که ذهن برای ایده جدید یاری نمی کند، به کار گرفته می شوداین مفهوم یک نمودار یا طرح گرافیکی است که برای نشان دادن ارتباط میان ایده‌ ها، کلمات یا مفاهیم مورد استفاده قرار می‌ گیرد. در این تکنیک، هر داده یا ایده روی کاغذ نوشته می ‌شود و سپس با خط یا منحنی به ایده یا داده‌ قبل یا بعد از خودش وصل می ‌شود. با این روش شما به شبکه ‌ای از روابط دست پیدا خواهید کرد که به شما امکان ساخت چارچوب بصری پیرامون یک مفهوم مرکزی را می دهد.

تفکر معکوس

آخرین تکنیک ایده پردازی کسب و کار که در این مقاله به آن می پردازیم، می تواند بسیار سرگرم کننده باشد! در این روش به جای آنکه به مسیرهای دستیابی به موفقیت مورد نظر خود فکر کنید، به چگونگی عدم دسترسی به آن بیاندیشید مثلا به جای اینکه به “چگونه فالوئر اینستاگرام پیج کاری خودم رو افزایش بدم” فکر کنید، به “چه کار کنم که هیچ کس پیجم رو فالو نکنه” فکر کنید! نظر ادب از که آموختی لقمان را به خاطر دارید؟ این مورد دقیقا همان است و می تواند شما را به ایده های خلاقانه ای برساند.

جمع بندی

کارآفرینی و آفرینش کسب و کاری جدید همیشه با چالش هایی روبرو است و تنها زمانی می توانید به ثروت و موفقیت دست پیدا کنید که حرفی متفاوت برای عنوان کردن داشته باشید. امید داریم با استفاده از 6 تکنیک ایده پردازی کارآفرینی که در این مقاله برای شما گفتیم، به بهترین و خلاقانه ترین ایده ها در حوزه کاری خود برسید.

فروشنده شوید

فروشنده شوید

میتونید با قرار دادن فرمولاسیون هاتون در فرمولاسیوون برتر به درآمد مطلوبی برسید و به راحتی در خانه درامد کسب کنید