- 09104013868
- 05137647334
- مشهد بلوار خیام خیام جنوبی 10 پلاک17
کارآفرینی نقطه شروع فعالیت یک کسب و کار است و حضور مدیر در هر شغلی از ضروریات به شمار می رود. مدیریت کسب و کار شامل وظایف متعدد و مستلزم توانمندی و دانش و باید با آگاهی کامل در این وادی گام نهاد. گروه فرمولاسیون برتر در این مقاله قصد دارد به شرح وظایف این عنوان شغلی بپردازد. با ما تا انتها همراه باشید.
مدیریت کسب و کار به چه معناست؟
در تمامی کسب و کارها بدون در نظر گرفتن ابعاد فعالیت، نیاز به فردی که با توجه به تصویر کلان کسب و کار بر جزئیات کوچک نیز احاطه داشته باشد احساس می شود. مدیریت کسب و کار وظیفه نظارت و هدایت عملکرد کارکنان را عهده دارد. برای اطمینان از کارایی و عملکرد شرکت اقداماتی را عملی می کند. تدوین استراتژی های بیزینسی، ارزیابی عملکرد شرکت، نظارت و بهبود عملکرد کارکنان را میتوان از این اقدامات به شمار آورد.
وظایف مدیریت کارآفرینی
یک مدیر، برای بهبود عملکرد کسب و کار خود علاوه بر نظارت بر عملکرد دیگر اعضا، وظایفی نیز بر عهده دارد. مجموعه این وظایف و انجام اصولی و بدون نقص آنها می تواند به ایجاد کسب و کاری موفق منجر شود. در ادامه به بیان توضیح در مورد هر وظیفه نیز خواهیم پرداخت.
- تعیین اهداف استراتژی
- نظارت بر فرآیندها
- مدیریت داده های مالی
- مدیریت منبع انسانی
- نظارت بر مقررات و سیاست ها
تعیین اهداف استراتژیک
کسب و کار شما از ابتدای خلق و کارآفرینی دارای اهدافی مشخص برای ادامهی فعالیت است. شخصی که وظیفه مدیر کسب و کار را بر عهده دارد موظف است با در نظر گرفتن اهداف شرکت به برقراری هماهنگی بین هدف و روند فعالیت بپردازد. ایجاد توازن بین هدف و عملکرد می تواند در سطوح مختلفی انجام پذیرد. مدیر با بررسی توانایی شرکت در ارائه محصول و خدمات و همچنین در نظر گرفتن بازار هدف باید به تدوین استراتژی مشخص برای تحقق اهداف بپردازد. تقسیم مسئولیتها و نظارت بر عملکرد هر گروه نیز از وظایف مدیر است. یک مدیر زبده و کاربلد آگاهی خوبی نسبت به تیم کارکنان و توانمندی آنها دارد و در مورد اهداف و دامنه اختیارات دارای دانشی خوب است و این اطلاعات می تواند در مسیر ایجاد هماهنگی موثر واقع شود. توازن بین توانمندی و بازار و عملکرد رقبا از وظایف مدیر به شمار می آید.
در کسب و کارهایی با ابعاد کوچکتر معمولا این مسئولیت بر عهده کارآفرین است. اگرچه توصیه می شود مدیران در کسب و کارهای کوچک نیز از مشاوره متخصصین این حوزه استفاده کنند.
نظارت بر فرآیندها
مدیران موظف به نظارت روزانه بر عملکرد اعضای مجموعه خود هستند. این نظارت می تواند به حل مشکلات و یا هدایت کارمندان به مسیر درست انجام پذیرد. با نظارت بر فرآیندها می توان از ضعف و قوت کار به خوبی آگاه شد و در صدد رفع یا تقویت آن بر آمد. از دیگر وظایف مدیریت کسب و کار در این مورد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اطمینان از وجود مواد اولیه کافی برای تولید
- ایجاد توازن بین سطح تولید و میزان تقاضا
- شناسایی قسمت های قابل رشد و ارتقاء در کار
- یافتن فرصت های گسترش بازار و ورود به بازارهای جدید
مدیریت داده های مالی
از دیگر مسئولیت های مدیریت کارآفرینی می توان به تجزیه و تحلیل منظم وضعیت مالی شرکت اشاره کرد. تخصیص بودجه کلی برای شرکت در ابتدای هر سال توسط مدیران انجام می شود، نظارت بر وضعیت مالی موجب مدیریت مالی خواهد شد. مدیر باید توانایی مدیریت هزینه ها در مواقع بحرانی و آمادگی استقبال از ایده های جدید برای کسب درآمد بیشتر را داشته باشد.
مدیر موفق، فردی است که بتواند پیش بینی های لازم برای مدیریت مالی شرکت انجام دهد و در صدد رفع بحران های احتمالی برآید. با در نظر گرفتن اقدامات زیر می توان به این مهم دست یافت:
- تسلط بر مسائل مالی و پیشبینی هزینه ها
- آگاهی از تکنولوژی روز دنیا و استفاد از آن برای بهبود تولید شرکت
- برقراری ارتباط موثر و توسعه در روابط با شرکای تجاری و فروشندگان
- آنالیز رقابت در بازار و عملکرد رقبا
- 5- مدیریت مخارج و هزینه های جاری
- مدیریت مالی در بحران های اجتماعی و تاثیر آنها بر اقتصاد
مدیریت منابع انسانی
این بخش از وظایف مدیریت کارآفرینی به مسائل مربوط به کارکنان می پردازد. مدیر منابع انسانی تعیین کننده زمان مناسب برای جذب نیروی جدید و ناظر بر انتخاب ایشان است. همیشه باید از اینکه شرکت از نیروهای کارآمد به مقدار کافی برخوردار است اطمینان حاصل کند. مسئولیت ارائه آموزش به کارکنان و نظارت بر آن بر عهده مدیر منابع انسانی است. به طور مداوم بر عملکرد اعضا نظارت می کند و آنها را مورد ارزیابی قرار می دهد تا از رشد پویایی اعضا اطمینان حاصل کند. در شرکت های بزرگ ایفای نقش واسطه بین اعضا و مدیران و رفع نیاز پرسنل نیز بر عهده مدیر منابع انسانی است.
نظارت بر مقررات و سیاست ها
نظارت و کسب اطمینان از اجرای قوانین و مقررات شرکت از وظایف مدیریت کسب و کار است. اجرای دستورالعمل های مشخص شده مانند سیاست های حفظ ایمنی کارکنان، بیمه، ساعت ورود و خروج و پایبندی به قوانین درون شرکت باید زیر نظر مدیر و به خوبی انجام شود.
جمع بندی
مدیریت کسب و کار مهم ترین نقش برای موفقیت کسب و کار به شمار می آید. فردی با مسئولیتپذیری بالا و دارای قدرت نظارت بر امور مالی و کارکنان میتواند مدیر خوبی برای یک مجموعه باشد. یک مدیر خوب باید امور را به خوبی سازماندهی کرده و با تجزیه تحلیل رقبای خود به طراحی استراتژی مناسب بپردازد.
کلمه کلیدی: مدیریت کسب و کار
مترادف: مدیریت کارآفرینی
توضیحات متا: بعد از کارآفرینی و خلق یک شغل جدید با اجرای استراتژی های مدیریت کسب و کار می توانید به موفقیت و اهداف شغلی خود دست یابید.
عنوان: مدیریت کسب و کار، وظایف، بایدها و نبایدها