10 کارآفرین موفق ایران

دسته‌بندی نشده 26 آگوست 2023
10 کارآفرین برتر ایران

 اقتصاد هر جامعه ای با توجه به وجود کارآفرینان آن جامعه مورد بررسی قرار می گیرد. کارآفرینی می تواند به تحول اقتصادی و فرهنگی یک جامعه کمک شایانی کند و به اشتغال زایی برای نیروی آماده به کار و متخصص جامعه بیانجامد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با 10 کارآفرین موفق ایران در سالهای اخیر آشنا کنیم. امید داریم این آشنایی بتواند برای شما در راه اندازی کسب و کار جدید الهام بخش باشد.

10 کارآفرین موفق ایران کیستند؟

در سالهای اخیر کارآفرینی با اقبال بسیار زیادی از جانب افراد مستعد روبرو شده است و حمایت مالی بانک ها و دولت از این شیوه اشتغال زایی آن را بیش از پیش دارای اهمیت کرده است. در ادامه این محتوا می خواهیم ده مورد از موفق ترین کارآفرینان ایرانی را به شما معرفی کنیم و مختصری در مورد شیوه راه اندازی کسب و کار آنها اطلاعات کسب کنیم. با ما تا انتها همراه باشید، شاید شما هم یکی از افراد این لیست در سالهای آتی باشید!

مرتضی سلطانی، خالق زرماکارون

مرتضی سلطانی

ماکارونی غذایی ایتالیایی که تمامی افراد با هر سن و سالی آن را دوست دارند و رسپی ایرانی آن با ته دیگ جذاب سیب زمینی جزء جدایی ناپذیر سفره های ماست!

 مرتضی سلطانی، سال 1340 در قلعه مبارک آباد قم به دنیا آمده است و از کارآفرینان موفق ایران در حوزه تولید، صنعت و صادرات است. او دوران کودکی بسیار سختی داشت و با شستن قبرها و واکس کردن کفش مردم، برای خودش درآمد کسب می‌کرد اما این سختی ها هرگز او را ناامید نکرده است. او با خواندن داستان زندگی افراد موفق، همیشه رویای این را داشته که روزی صنعتگر موفقی شود و به این رویا جامعه عمل پوشاند.

آقای سلطانی با کسب تجربه در زمینه های مختلف از جمله فرش فروشی و سوله ‌سازی، به احداث کارخانه “صنایع چدن پارس” و “لوله‌های دقیق کاوه” رسید. مسیری که برای موفقیت ترسیم کرده بود به همینجت ختم نمی شود و او تحقیقاتی را در زمینه آرد صنعتی شروع کرد و در سال 1372 شرکت «آرد زر» و در سال 1380 اولین کارخانه آرد سمولینای ایران را به بهره برداری رساند.

سال 1384 با توجه به نیاز بازار و مشتریان، تصمیم به احداث کارخانه تولید ماکارونی با نام تجاری “زر ماکارون” گرفت. او یکی از 10 کارآفرین موفق ایران است که جوایز و افتخارات زیادی از جمله لوح و تندیس واحد نمونه استاندارد کشور، کسب 8 دوره متوالی لوح و تندیس حمایت از حقوق مصرف‌کننده و اولین مدال افتخارات صادرات کشور را کسب کرده است.

سعید و حمید محمدی، بنیان‌گذاران دیجی‌کالا

سعید و حمید محمدی

خرید اینترنتی در سالهای اخیر بخشی از زندگی روزمره ما شده است و جالب است در مورد بنیان گذاری بزرگترین سایت و اپلیکیشن فروشگاهی ایران اطلاعاتی را دریافت کنید.

این کسب و کار توسط دو برادر راه اندازی شده است. حمید محمدی، لیسانس مهندسی صنایع و فوق لیسانس MBA از دانشگاه علم و صنعت و سعید محمدی هم لیسانس مهندسی مکانیک و فوق لیسانس‌ MBA  از دانشگاه سازمان مدیریت صنعتی است. علاقه این دو برادر به کار با نرم‌افزارهای اتوکد و 3D Studio  باعث شد پیش از ورود به دانشگاه در بخش طراحی یک شرکت قطعه‌سازی موتور سیکلت مشغول به کار شوند و حتی بعد از آن، حتی به طراحی کفش می پرداختند.

ایده اولیه دیجی کالا وقتی به ذهن آنها رسید که در سال 1383 می خواستند دوربین عکاسی بخرند و به دنبال این بودند که بتوانند مشخصات کامل آن را بررسی و مقایسه کنند. تجربه سخت کسب اطلاعات در مورد یک کالا آنها را ترغیب کرد تا راه های خرید و بررسی را برای دیگران ساده سازند.

با تلاش‌های زیاد این دو برادر، دیجی‌کالا در سال 1385 با سرمایه 10 میلیون تومان، در یک دفتر کوچک و با 5 نفر نیرو، متولد شد. دو نفر تولیدکننده‌ محتوا، یک مسئول خرید، یک حسابدار و یک پیک برای تحویل کالا. آنها با تمرکز بر روی تولید محتوا برای محصولات دیجیتال و با هدف کمک به بالا رفتن اطلاعات کاربران در هنگام خرید، توانستند به سرعت محبوب شوند و امروزه به عنوان یک مرجع معتبر و بزرگ‌ ترین فروشگاه اینترنتی ایران با بیش از 2500 نفر پرسنل شناخته شوند.

حسام آرمندهی، خالق دیوار و کافه بازار

حسام آرمندهی

خیلی وقت ها برای همه پیش آمده است که یکی از لوازم منزل را سالها بدون استفاده گوشه ای از خانه نگه داشته ایم و به فکر فروش آن افتاده ایم. سمساری های قدیمی این کار را انجام می دادند اما در زندگی پر مشغله امروز همیشه از راه های ساده تر استقبال بیشتری می شود. این مورد از 10 کارآفرین موفق ایران، خالق دیوار و کافه بازار است.

حسام آرمندهی، متولد 1364 تهران و دانش آموخته علوم کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و از اولین مدیران سایت ویکی ‌پدیای فارسی است. او قصد ماندن در کشور را نداشت و حتی مهاجرت کوتاه مدتی برای تحصیل به سوئد را داشته است اما فارسی ‌تل پروژه جذابی با هدف فارسی ‌سازی اندروید و تولید اپلیکیشن‌ های فارسی بود و همین پروژه باعث ماندنش در ایران شد.

بعد از ماندن حسام، تصمیم بر این شد که روند فارسی‌تل تغییر کند و شبیه به اپ استور شود تا افراد دارای گوشی اندرویدی به راحتی بتوانند اپلیکیشن ‌های مورد نیازشان را تهیه کنند. به این ترتیب ایده “کافه بازار” شکل گرفت تا حسام آرمندهی به یکی از کارآفرینان برتر ایرانی تبدیل شود. میزان نصب کافه بازار روی گوشی های هوشمند در سال 98، به بیش از 40 میلیون نصب فعال رسید و ماهانه بیش از 31 میلیون کاربر فعال دارد. در سالهای بعدی آرمندهی اقدام به راه اندازی اپلیکیشن فروش اجناس دست دو با نام دیوار کرد.

شهرام شاهکار، مؤسس اسنپ

شهرام شاهکار

با خیال راحت و اطمینان از امنیت سفر، هر کجا که هستی با استفاده از یک اپلیکیشن تاکسی بگیر!

آقای شاهکار، دانش آموخته مدیریت کسب و کار (MBA) دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا و یکی از 10 کارآفرین موفق ایرانی است. مدتی بعد از اتمام تحصیلات خود به ایران بازگشته و استارتاپی را در حوزه حمل و نقل مسافر در سطح شهرها راه انداخته است که در ابتدای تأسیس با نام تاکسی یاب شروع به فعالیت کرد و در خرداد 94، نام آن را به اسنپ تغییر دادند. این اپلیکیشن امروزه در زمینه های مختلفی از قبیل خرید از سوپرمارکت، نانوایی، شیرینی، پروتئین، میوه و دیگر زمینه ها در خدمت افراد است و زندگی را ساده تر کرده است.

محمدکریم فضلی، مؤسس گلرنگ

محمدکریم فضلی

کودکی شما با شامپو گلرنگ گره نخورده است؟! حتی شنیدن اسم این برند شوینده برای متولدین دهه 60، آوای تبلیغات تلویزیونی آن و عکس خرس روی شامپوی صورتی را به ذهن متبادر می سازد!

حاج محمدکریم فضلی را باید یکی از بزرگترین کارآفرینان موفق ایرانی دانست؛ او توانست کار خود را از یک کارگاه کوچک شروع کند و در نهایت منجر به تأسیس “گروه صنعتی گلرنگ” شود و امروز بیش از 20 زیربرند دارد.

او متولد سال 1311 است و در شهر تویسرکان همدان به دنیا آمد. آقای فضلی در اوایل دهه 40 یک کارگاه کوچک راه ‌اندازی می‌ کند و به تولید مایع ظرفشویی می‌ پردازد. او بعد از تولید پودر لباسشویی، جرم‌‌گیر، نرم ‌کننده لباس و شیشه ‌شوی، شرکت “پاکشو” را در اوایل دهه 50 تأسیس کرد و فعالیت خود در زمینه صادرات را آغاز نمود. در سال 82، گروه صنعتی گلرنگ با بیش از 40 واحد و با مدیریت مهدی فضلی راه ‌اندازی شد که یکی از مهمترین شرکت ‌های هلدینگ تولیدی کشور است.

محمدجواد شکوری ‌مقدم، خالق آپارات و فیلیمو

محمد جواد شکوری

اوقات فراغت افراد در سالهای گذشته با کرایه کردن فیلم و DVD از کلوپ ها می گذشت اما حالا که اینترنت به صورت فراگیر در اختیار همه هست اوضاع فرق می کند.

محمدجواد شکوری‌مقدم، متولد 1361 در تهران است. از همان نوجوانی به برنامه ‌نویسی علاقمند بوده است و در 16 سالگی، به صورت نیمه وقت با “ایران سیستم” همکاری کرده است. او به همراه برادرش در سال 83 توانستند شبکه اجتماعی ایرانی “کلوب” را راه‌اندازی کند که محبوبیت زیادی در آن دوران به دست آورد.

به دنبال سایت کلوب، او تصمیم گرفت که با خرید “میهن‌بلاگ” سرویس ویدئو را به کلوب اضافه کند. اما محمدجواد به همراه تیم‌اش، به این نتیجه رسیدند که سرویس ویدئو، می‌تواند شبیه به یوتیوب و به صورت مستقل فعالیت کند. همین ایده باعث به وجود آمدن “آپارات” در سال 89، به عنوان اولین سرویس به اشتراک‌گذاری ویدئو در ایران شد.

او در سالهای بعد کسب و کارهای دیگری را راه ‌اندازی کرد که می ‌توان به سرویس فیلیمو، لنزور و پلتفرم تبلیغات کلیکی صباویژن اشاره کرد. طبق آخرین آمار، آپارات ماهانه 45 میلیون کاربر دارد و روزانه بیش از 180 میلیون دقیقه ویدئو، در آپارات نمایش داده می‌ شود. و بسیاری از صاحبان کسب و کار با به اشتراک گذاری تبلیغات و ویدیوهای آموزشی از این فضا استفاده می کنند.

مجید حسینی‌نژاد، بنیان‌گذار علی بابا

مجید حسینی

سفر همیشه اولین گزینه برای تعطیلات است به شرطی که بتوانیم شرایط رفت و آمد را مدیریت کنیم و برای خرید بلیط به مقصد به مشکل نخوریم؛ علی بابا این امکان را فراهم کرده است.

آقای حسینی نژاد کارهای زیادی را در زندگی خود انجام داده است از جمله فروش لوازم یدکی، واردات لوازم مهندسی، راه‌ اندازی مطب لیزر پوست، مو و زیبایی، شرکت ساخت و ساز، کارگاه تولید نایلون، شرکت مشاوره پتروشیمی و نفت. او حتی آژانس هواپیمایی علی بابا را هم راه اندازی کرد اما با شکست روبرو شد. وقتی از همه جا ناامید شده بود و تصمیم گرفت از ایران برود یک سوال برایش ایجاد شد که “چرا ما خدمات آنلاین سفر نداریم؟”

تصمیم گرفت این نیاز را برطرف کند و بعد از تشکیل تیم و تلاش زیاد در سال 93، وب‌ سایت “علی بابا” به طور رسمی آغاز به کار کرد. علی بابا، نمونه موفق مجید و حاصل تجربه شکست ‌های قبلی اوست. این روزها علی بابا به یکی از برترین کسب و کارهای اینترنتی حوزه گردشگری و سفر تبدیل شده است و خیلی از مردم ایران بلیط سفرشان با اتوبوس، قطار و یا هواپیما را از علی بابا تهیه می‌ کنند.

فرانک میرزایی، تولیدکننده قارچ‌های کمیاب

قارچ ها منابع پروتئینی خوشمزه و همیشه در دسترس هستند که علاوه بر صنایع غذایی، می توانند در زمینه دارویی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. فرانک میرزایی، فارغ ‌التحصیل کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات از دانشگاه گرگان است و 24 سال سن دارد.این کارآفرین خانم یکی از 10 کارآفرین موفق ایران است و به واسطه خانواده ‌اش که زمینه پرورش قارچ فعالیت دارند، از کودکی با قارچ سر و کار داشت. خانم میرزایی در 17 سالگی زمانی که هنوز وارد دانشگاه هم نشده بود، به فکر اهلی کردن نوعی قارچ کمیاب و پولساز به اسم “دنبلان کوهی یا ترافل” و “گانودرما” افتاد که خواص فوق‌ العاده‌ای نیز دارند.

فرانک بعد از بارها امتحان کردن پرورش و اهلی کردن این نوع قارچ در بسترهای مختلف، بالاخره با کمک مقالات خارجی توانست آن را روی ریشه درخت بلوط بکارد و موفق شود. در راستای توسعه این کار ابتدا در یک سطح کوچک به ‌صورت آزمایشی پرورش این نوع قارچ را انجام داد و بعد با جهاد کشاورزی گرگان وارد مذاکره شد. نکته‌ ای که وجود داشت این بود که تولید این نوع قارچ‌ها به طور طبیعی، حدود 3 سال طول می‌کشد و پروسه ای زمان بر است. میرزایی سطح یک هکتار را زیر کشت این قارچ برد و بعد از 3 سال برداشت انجام شد. در سال 1397 آن‌ها حدود 1/5 تن از این نوع قارچ، برداشت داشتند که 1300 کیلو را به کشورهای عمان و دبی، به ارزش هر کیلو 10 میلیون تومان، صادر کردند.

نازنین دانشور، بنیان‌گذار تخفیفان

نازنین دانشور

دیگر بانوی مورد نظر ما از 10 کارآفرین موفق ایران، نازنین دانشور بنیان گذار تخفیفان است. او 38 سال سن دارد و دارای مدرک لیسانس مهندسی نرم افزار و فوق لیسانس مدیریت فناوری اطلاعات از دانشگاه امیرکبیر است. بعد از مدتی کار در شرکت‌ های مختلف، وارد دنیای برنامه ‌نویسی شد و در شرکت “آتیه داده پرداز” مشغول به کار شد. او به سرعت در برنامه‌نویسی پیشرفت کرد و بعد از مدتی به دفتر همان شرکت در لندن، منتقل شد تا به عنوان سرپرست تیم برنامه‌نویسان کارش را ادامه دهد.

نازنین بعد از بازگشت به ایران، سوپرمارکت آنلاین “میدونک” را راه اندازی کرد تا سفارشات مشتریان را از سوپرمارکت‌ های محله تهیه و به دست مشتریان برساند. اما بعد از مدتی با ثبت 3 هزار درخواست در یک شب، شکست خورد. بعد از اتمام پروژه‌ فروشگاهی دیگر به نام “ورچین”، راهی آلمان شد تا به مدت سه ماه به عنوان برنامه ‌نویس یک شرکت آلمانی که کارشان شبیه به “تخفیفان” فعلی بود، کار کند.

وب سایت تخفیفان در سال 1390 از رونمایی و به محبوب‌ترین سایت تخفیف و خرید گروهی در ایران تبدیل شد. در این سایت فروشندگان و صاحبان کسب و کار می ‌توانند محصولات و خدمات خود را با تخفیف ویژه در سایت ارائه بدهند.

تبسم لطیفی، بنیان‌گذار مامان‌پز

تبسم لطفی

خیلی از ما آنقدر مشغله داریم که فرصت پخت و پز را پیدا نمی کنیم. قطعا غذای خوشمزه و سالم با مزه غذای خانگی را به فست فودها و غذاهای آماده ترجیح می دهیم.

این بانوی کارآفرین موفق متولد 1364 خرم‌ آباد است و بعد از فارغ ‌التحصیل شدن در کارشناسی، رشته مدیریت کسب و کار (MBA) را برای کارشناسی ارشد انتخاب کرد. ایده استارتاپ مامان‌پز، از غذای خانگی یکی از دوستانش به وجود آمد. تبسم، زیاد غذای بیرون و فست فود می‌خورد اما یک روز، یکی از همکلاسی‌هایش را دید که مشغول خوردن غذای خانگی است. از همکلاسی‌اش خواست که در ازای مبلغی، مادرش سهم غذای او را هم به غذایی که برای دخترش می‌پزد، اضافه کند و به این ترتیب، تبسم هم یک وعده غذای خانگی خوشمزه بخورد.

او در سال 1391 به همراهی دوستان و استادانش، وب ‌سایتی را برای فروش غذای خوشمزه خانگی ایجاد کردند و در حال حاضر، برای بیش از 1500 نفر ایجاد اشتغال شده است. مامان‌پز، روزانه بیش از 10 هزار غذا با دستپخت مامان ‌ها را به دست مشتریانش می‌ رساند.

شما میتوانید در محتوای دیگر وبلاگ ما 10 کارآفرین برتر دنیا را مشاهده کنید

فروشنده شوید

فروشنده شوید

میتونید با قرار دادن فرمولاسیون هاتون در فرمولاسیوون برتر به درآمد مطلوبی برسید و به راحتی در خانه درامد کسب کنید