ریسک پذیری در کارآفرینی

دسته‌بندی نشده 30 اکتبر 2023
مدیریت ریسک در کارآفرینی

ورود به هر کسب و کاری با چالش هایی همراه است و کارآفریی، به عنوان خلق یک شغل از این قاعدع مستثنی نیست. کارآفرین ها هر ورز با چالش ها و اتفاقاتی روبرو خواهند شد که مدیریت آنها می تواند به موفقیت شغلی آنها بیانجامد. ما در فرمولاسیون برتر قصد داریم در این مقاله به مدیریت ریسک در کارآفرینی بپردازیم. با ما تا پایان این محتوا همراه باشید.

مقاله کمپین تبلیغاتی برای کارآفرینان را در فرمولاسیون برتر حتما بخوانید

ریسک پذیری در کارآفرینی چیست؟

در قدم اول اجازه بدهید در مورد معنای “ریسک” بیشتر بدانیم. به طور معمول و متداول به عدم اطمینان و اطلاع از نتایج یک اقدام، ریسک گفته می شود، بنابراین مدیریت ریسک در کارآفرینی به معنای پذیرش و مدیریت عواقب و نتایج رفتارهای مخاطره ‌آمیز است. ریسک پذیری می تواند کسب و کار شما را با موفقیت و پیشرفت همراه سازد و البته نمی توان اتفاقات منفی احتمالی را نادیده گرفت.

غیر قابل انکار است که کارآفرینان از اولین روزهای راه اندازی یک کسب و کار تازه و خلق شغلی خلاقانه، با ریسک پذیری و تصمیمات مخاطره آمیز همراه هستند. چیزی که در این مسیر می تواند موجبرشد و توسعه کار شما شود، مدیریت صحیح و بدون نقص ریسک هاست.

 به ‌طورکلی کارآفرینی، یک ریسک بزرگ و پر خطر به شمار می رود که نیازمند پشتکار و تصمیمات هوشمندانه است. پذیرش چالش ها در حوزه کارآفرینی تنها به امور مالی محدود نمی‌ شود و شما به عنوان کسی که شغل جدید خودش را راه اندازی کرده است با ریسک پذیری اجتماعی، خانوادگی و شغلی نیز روبرو خواهید بود.

 ریسک در کارآفرینی ضروری است!

کارآفرینی به خودی خود اقدامی شجاعانه و خطرآفرین است و همینکه به خلق یک کسب و کار روی آورده اید میزان ریسک پذیری بالای شما را نشان می دهد چون همه ما می دانیم ورود به راه و مسیر جدید بدون مشکل نخواهد بود. بلندپروازی و خلق رؤیاهای بزرگ به همراه ریسک پذیری می تواند به مدیریت ریسک در کارآفرینی کمک شایانی کند.

روحیه ریسک پذیری در کارآفرینی به شما جرأت می دهد در شرایط مالی سخت وام بگیرد و روی توانایی فروش خویش برای برگشت پول و سود، حساب باز کنید. در واقعمی توان گفت این خصیصه سوخت اصلی راه‌ اندازی و ادامه یک استارت آپ و فعالیت جدید تجاری است. البته باید توجه داشته باشید که این شجاعت همیشه مثبت عمل نمی ‌کند و گاهی عواقب جبران ‌ناپذیری برای فرد به همراه خواهد داشت. موفقیت یا عدم موفقیت شما به عملکردی که در مواقع ضروری نشان می دهید و مدیریت ریسک در کارآفرینی بر می گردد.

مدیریت ریسک در کارآفرینی چیست؟

فرآیند شناسایی و ارزیابی تهدیدها در راستای کاهش و به حداقل رساندن مخاطرات در کسب و کار را مدیریت ریسک در کارآفرینی نام گذاری می کنیم. در این فرآیند مدیریتی، به ‌کارگیری منابع در شناخت و نظارت بر مخاطرات احتمالی مدنظر قرار داده می شود و با توجه به آن می توان تأثیر منفی احتمالی را تا حد زیادی کاهش داد. بنابراین شما با مدیریت کردن این مسئله، می توانید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنید و از آن بهترین برداشت و بهره را ببرید.

مزایای مدیریت ریسک

هزینه های احتمالی را در رویارویی با چالش هایی که بر سر راه کارآفرینی و کسب و کار شما قرار می گیرند می تواند سنگین باشد و به قیمت ورشکستگی تمام شود اما با مدیریت ریسک کارآفرینی می توانید نتیجه را معکوس کنید. دیگر مزایای این فرآین شاما این موارد می شوند:

  •  پیش بینی خطرهای احتمالی: با پیش بینی خطرها یا خطاهای فردی و اشتباهات فردی می توانید منطقه امن خود را گسترش دهید.
  • پیشگیری از غافلگیری های بزرگ: با پیش بینی رویدادهای احتمالی، از بروز شوک ‌های عظیم جلوگیری می‌ کند.
  • تخمین ضرر احتمالی: میزان ضرر احتمالی و تأثیر وقوع خطر را محاسبه کرده و از این ‌رو تصمیم‌ گیری در مورد پذیرش یا عدم پذیرش ریسک را تسهیل خواهید کرد.
  • امکان برنامه ریزی و پذیرش ریسک‌ های حساب شده را فراهم می‌ کند.
  • بودجه بندی دقیق ‌تر
  • ریسک ‌های قابل اجرا و الزامی را مشخص می‌ کند.

مزایای ریسک پذیری در کارآفرینی

آنچه با آن روبرو شدیم، این بود که هر کسب و کار نوپایی با ریسک هایی روبروست که مدیریت آن می تواند به رشد و ترقی ابن مشاغل کمک کند. ریسک پذیری در کارآفرینی اساس فعالیت کارآفرینان بلند پرواز، خلاق و موفق محسوب می ‌شود. این خصوصیت باعث تغییر شرایط موجود و دستیابی به شرایط مطلوب‌ تر می شود. مزایای ریسک پذیری در کسب‌ و کارهای مختلف شامل موارد زیر هستند:

  • شکستن محدودیت ‌ها و قدم گذاشتن در راه استقلال مالی و شخصیتی.
  • افزایش آگاهی فردی.
  • ·       رقابت سالم با دیگر کسب و کارها.
  • زمینه سازی برای گسترش کسب و کار.
  • یافتن راه حل های ناب و خلاقانه.

ریسک پذیری در کارآفرینی چه عیبی دارد؟

همانطور که گفتیم آشکارترین عیب ریسک پذیری در کارآفرینی ، در خطر افتادن کسب ‌و کار است. خصوصیت مورد نظر ما علی ‌رغم فواید بسیاری که دارد، در صورت عدم مدیریت نادرست موقعیت، منجر به شکست خواهد شد. از دست رفتن تمام رؤیاها و برنامه ‌ریزی‌ ها بر اثر ریسک پذیری هیجانی رخ می ‌دهد.

بنابراین می توان گفت عدم محاسبه رخدادهای پیش رو یا اتفاقات غیرقابل‌ پیش‌ بینی، باعث از بین رفتن دارایی کارآفرین خواهد شد. اعتماد بیش ‌از اندازه به ریسک پذیری و توانایی ‌های خویش، باعث شکست غیرمنتظره می ‌شود پس اعتماد به نفس کاذب را فراموش کنید.

 ریسک های پیش روی شما در کارآفرینی

چالش مالی، تنها اتفاقی نیست که با آن روبرو خواهید بود پس خود را برای اتفاقات بزرگتر نیز آماده نگه دارید. اگر قصد مدیریت ریسک در کارآفرینی و محافظت همه جانبه از کسب و کار خود را دارید، آشنایی با ریسک های احتمالی خالی از لطف نیست. در ادامه چند مورد را بررسی خواهیم کرد:

مالی

امنیت مالی کارمندی که با هدف کارآفرینی شغل پیشین خود را رها می ‌کند، در معرض خطر قرار می ‌گیرد. ریسک ‌های مالی نیز در استارت آپ ها غیرقابل ‌انکار هستند و شما باید آمادگی روبرویی با بحران های اقتصادی را داشته باشید..

روانی

اعتماد به ‌نفس، توانایی ‌ها و انتخاب‌ های فردی، عوامل روانی تأثیرگذار بر کسب ‌و کارها هستند و موفقیت و عدم موفقیت شغلی می تواند مشکلات روحی را برای کارآفرین به همراه داشته باشد.

شغلی

امنیت شغلی در مشاغل کارمندی معنا و مفهوم مشخصی دارد اما در مشاغل کارآفرینی به عوامل مختلفی وابسته است که می توان با مدیریت ریسک در کارآفرینی آنها را تحت کنترل قرار داد.

 خانوادگی

شروع کسب و کار انرژی زیادی از افراد می گیرد و زمان و توانایی بالایی می طلبد، همین مسئله می تواند باعث عدم فرصت برای تفریح و معاظرت با خانواده شود.

جمع بندی

کارآفرینان، با خلاقیت و شجاعت چرخ اقتصاد را به حرکت در می آورند و در این راه با چالش های ریز و درشتی روبرو می شوند. اراده و آگاهی لازم برای مدیریت ریسک کارآفرینی می تواند تهدید اتفاقات را به فرصت موفقیت تبدیل کند.

فروشنده شوید

فروشنده شوید

میتونید با قرار دادن فرمولاسیون هاتون در فرمولاسیوون برتر به درآمد مطلوبی برسید و به راحتی در خانه درامد کسب کنید